Painting Buddha Workshop 2015 – Frozen Fortune (Dag 1)

Afgelopen weekend was het zover, de workshop gegeven door Painting Buddha: Ben Komets, Matt Cexwish en Michael Bartels. Het zou een druk weekend worden van vroeg in de ochtend tot laat in de avond; voor de echte die-hards!

Building a story

We kregen als figuur de dwerg “Random Encounter” van FeR Miniatures en daarom heen moest een verhaal gebouwd worden.

Het maken van grote diorama’s eindigt vaak in eindeloze projecten die maar niet afkomen (zoals bijvoorbeeld ook mijn eigen Floating Pagoda?!), de tip die we van de heren kregen was om te proberen op een zo klein mogelijk oppervlak (in ons geval een dicebox van 4x4x6cm) een verhaal te vertellen. Het zou allemaal beginnen met het bedenken van een titel. In de tussentijd begonnen er al wat mensen te zweten… pfff dat viel nog niet direct mee.

My story: Frozen Fortune

Mijn verhaal zou uiteindelijk “Frozen Fortune” gaan heten. De dwerg uit mijn verhaal, een schatzoeker, heeft weer, wind en kou getrotseerd om een verlaten ijsgrot te betreden om daar uiteindelijk vol verbazing een geweldig fortuin te vinden in de spelonken van deze grot. Belangrijk voor mij was uiteindelijk de koude sfeer te brengen en toch ook de compositie niet uit het oog te verliezen. Ik wilde daarvoor een complementair kleurenpalet gebruiken en de Gulden Snede toepassen voor de compositie en heb uiteindelijk een papieren model gebouwd.

We werden uiteindelijk in twee groepen verdeeld en de groep waarin ik zat zou op zaterdag beginnen met de miniatuur, maar we werden wel gevraagd om de base alvast voor te bereiden zodat de Milliput en vuller droog zouden zijn voor verdere bewerking de volgende dagen.

Styrodur IJsgrot

Als fan van styrodur kon ik een organische vorm als deze ijsgrot natuurlijk vrij eenvoudig uitsnijden. Ik koos er uiteindelijk voor om een rechthoekige vorm te maken waar de dice-box tweemaal in zou passen: de basis was 4x4cm en de hoogte werd uiteindelijk 15 cm. In deze ruimte zal “Frozen Fortune” verteld moeten worden.

Op naar dag 2 >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.