Review: Hobbyzone Airbrush Station

Airbrushing is hot! Het nadeel van Airbrushen is alleen dat als je niet oppast, je hele werkplek voorzien is van een dun laag verfstof. Om dit te voorkomen zijn er verschillende producten op de markt en je kunt eventueel zelf wat in elkaar zetten, maar Hobbyzone heeft nu een degelijke demontabele en vooral betaalbare oplossing hiervoor gevonden: Hobbyzone Airbrush Station.

Hobbyzone Airbrush Station uitpakken

Als we de doos van het Airbrush Station uitpakken, zien we al snel een goed verpakt bouwpakket voorzien van een handige Engels-talige handleiding met duidelijke afbeeldingen. Daarnaast bevat het pakket verschillende platen MDF waarin de diverse onderdelen zijn uitgefreest (geen lasercut, dus mooie strakke lijnen)

Waar in sommige Hobbyzone pakketten de onderdelen al los geleverd worden, hebben ze er hier voor gekozen om de onderdelen in hun “sprue” te laten zitten. Met een scherp afbreekmesje kun je vervolgens eenvoudig de onderdelen los snijden. Zorg er dan voor dat de bevestigings onderdelen beetje schoongemaakt worden, anders heb je er later bij het verlijmen wellicht last van.

Hobbyzone Airbrush Station onderdelen

We zien diverse onderdelen: de dikke ongelamineerde MDF delen zijn bedoeld om “het kastje” in elkaar te zetten en om een stevige basis te vormen voor het station. De wat dunnere wit gelamineerde onderdelen, zijn onder andere voor de lade en de beschermings platen aan de achterzijde en voor de zijkanten. In de achterplaat staat het bekende Hobbyzone logo gefreest waardoor je ziet dat het een orgineel product is.

Airbrush Station in elkaar zetten

Het in elkaar zetten is een fluitje van een cent. Door de manier van machinaal frezen, heeft  Hobbyzone ervoor gezorgd dat het materiaal fantastisch aansluit en alleen wat houtlijm nodig heeft voor de verbindingen. Ik ben zelf altijd erg scheutig met de houtlijm, maar eigenlijk hebben de Hobbyzone pakketten zelden zoveel nodig, omdat het zo goed aansluit.

Hobbyzone Airbrush Station basis verlijmen
Hobbyzone Airbrush Station basis verlijmen
Hobbyzone Airbrush Station stevige basis
Hobbyzone Airbrush Station stevige basis

Daarna verlijmen we de ronde platen voor het draaiplateau en voorzien het van het metalen puntje dat als draaimoment gebruikt wordt.

Hobbyzone Airbrush Station draaiplateau
Hobbyzone Airbrush Station draaiplateau

Beginnend bij de basis zie je al snel de ruimte voor de lade ontstaan en als vervolgens de bovenplaat erop gelegd wordt (die direct past zonder te hoeven verschuiven of te wrikken) merk je direct de stevigheid van het station. Je hoeft ook niet bang te zijn dat het zo maar verschuift aangezien het ook een prettig gewicht heeft dat tegen een stootje kan.

Als laatste schuiven we de achterplaat en de twee zijplaten erop en het Airbrush Station is klaar.

Hobbyzone Airbrush Station achterplaten
Hobbyzone Airbrush Station achterplaten

Airbrush voor linkshandigen

Toen Hobbyzone aan Scenery Workshop vroeg of er nog aanpassingen op het eerste ontwerp gedaan konden worden, hebben we aangegeven dat een Airbrush houder wel erg prettig zou kunnen zijn. Wat we daarbij wel vroegen was of het dan ook mogelijk was om deze voor zowel rechts- als linkshandigen beschikbaar gemaakt kon worden. Dit is ook gebeurd. In een van de zijplaten zitten kleine inkepingen om de twee houder elementen te schuiven. Deze kunnen zowel voor linkshandigen als rechtshandigen ingezet worden.

Handige lade

De grote lade onder het station is een groot compartiment, maar kan door de twee bijgeleverde verdeelplaatjes in iedere gewenste indeling gevuld worden. Zo kun je bijvoorbeeld ruimte maken voor je airbrush verpakking en bijvoorbeeld je schoonmaak materiaal of reserve naalden.

Hobbyzone Airbrush Station klaar
Hobbyzone Airbrush Station klaar

Conclusie

Dit Hobbyzone Airbrush Station is een welkom aanvulling voor iedere miniature modelbouwer. Het enige dat wellicht mist, is een afzuigsysteem, maar zelfs met een beetje creativiteit is dat nog wel in te bouwen.

Waar het vooral om gaat zijn de volgende voordelen van het Hobbyzone Airbrush Station:

  • Het grote draaiplateau draait soepel, maar niet té gemakkelijk.
  • De stevige basis zorgt voor een stootvrije werkplek.
  • Zowel voor links- als rechtshandigen te gebruiken.
  • Ruime werklade
  • Demontabel om handig op te kunnen bergen.

Wacht niet langer en houd je werkplek een stuk schoner met het Hobbyzone Airbrush Station te koop bij Scenery Workshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.