Unboxing: Mini Monsters Merchants House

Unboxing nieuwe producten is altijd spannend en leuk. Sindskort hebben we bij Scenery Workshop de scenery producten van Mini Monsters uit Polen in het assortiment. Slawek die zelf al jaren met scenery bouw bezig is, heeft een aantal van zijn bouwwerken laten gieten in resin en kan ze op deze manier verkopen.

Mini Monsters Merchant’s House doos

Als we het doosje bekijken waarin de Merchant’s House geleverd wordt zien we dat het een mooi klein compact doosje is met een algemene Mini Monsters sticker met daarop Merchant’s House geschreven.

Mini Monsters Merchants House Unboxing Doos
Mini Monsters Merchants House Unboxing Doos

Inhoud Mini Monsters Merchant’s House

Zodra we het doosje open doen, zien we vrijwel meteen de bouwinstructie en een klein stukje nopjes plastic ter bescherming van de onderdelen. De onderdelen zitten zorgvuldig gesorteerd in de verpakking zodat het er precies inpast.

Mini Monsters Merchants House Unboxing inhoud doos
Mini Monsters Merchants House Unboxing inhoud doos

Bouwinstructie Mini Monsters Merchant’s House

De bouw instructie is gekopieerd op een A4 papier met wat begeleidende fotootjes en wat stap-voor-stap teksten. De teksten staan er in zowel het Pools als het Engels op en zijn kort maar duidelijk beschreven. Zoals met ieder resin miniatuur is ook hier het advies om de onderdelen eerst te wassen en goed te drogen voordat ze verwerkt worden.

Bouwinstructie Mini Monsters Merchant's House
Bouwinstructie Mini Monsters Merchant’s House

Inhoud Mini Monsters Merchant’s House doos

In de doos zitten de maar liefst 30 onderdelen die de set bevat. Je ziet al direct de gedetailleerdheid van de set zodra je het doosje opendoet. Echt een lust voor het oog.

Inhoud Mini Monsters Merchant's House doos
Inhoud Mini Monsters Merchant’s House doos

Als we wat beter inzoomen op verschillende onderdelen zien we bijvoorbeeld de details die gemaakt zijn voor de glas in lood ramen. Weliswaar hier en daar een miniem luchtbelletje, maar nergens in de grote gladde opvlakten. Daarnaast zien we ook meteen waarom het vereist is dat het resin eerst gewassen wordt. Er is duidelijk nog wat residu achtergebleven.

Mini Monsters Merchants House Unboxing Glas in lood
Mini Monsters Merchants House Unboxing Glas in lood

De onderdelen zelf bevatten vrijwel geen flash, waardoor je het vrijwel direct in elkaar kunt zetten zonder dat je het nog schoon moet maken met een mesje of wat schuurpapier.

Mini Monsters Merchants House Unboxing Dakkapel
Mini Monsters Merchants House Unboxing Dakkapel

De meeste onderdelen zijn platte delen die makkelijk op elkaar aansluiten of in elkaar geschoven kunnen worden, maar er zijn ook enkele onderdelen zoals de dakkapel, de schoorsteen en andere ramen die in vol resin gegoten zijn en dus niet meer geassembleerd hoeven te worden.

Mini Monsters Merchants House Unboxing voordeur
Mini Monsters Merchants House Unboxing voordeur

Zoals bij ieder huis mag een voordeur niet ontbreken en hij is in deze set dan ook voorzien van mooi hang en sluitwerk en wederom fantastisch gedetailleerd en zonder flash. In de raamstijlen zitten hier twee luchtbelletjes, maar ik denk dat ze niet zullen misstaan en anders vullen we ze met wat putty om ze weg te werken als het echt storend wordt. Boven de deur is er ruimte gehouden voor een uitstekend raam dat er ook bijgeleverd is.

Mini Monsters Merchants House schaalverhouding

Dan begint het leukste deel: het in elkaar zetten van het gebouw. Ik heb er nu voor gekozen om alleen het voordeurdeel en het eerste dakdeel in elkaar te zetten om zo de schaal wat beter te kunnen laten zien. Met wat kneedgum zijn de onderdelen bij elkaar gehouden om dit te kunnen demonstreren. Binnenkort wordt de Merchant’s House helemaal in elkaar gezet en geschilderd.

Mini Monsters Merchants House 28mm
Mini Monsters Merchants House 28mm

Het figuur dat nu bij de voordeur staat is een van de Frostgrave Illusionists, een 28 mm figuur, om zo de grootte van het gebouw wat te duiden.

Mini Monsters Merchants House Frostgrave Illusionist 28mm
Mini Monsters Merchants House Frostgrave Illusionist 28mm

Al met al ben ik razend enthousiast over deze set en dit merk voor wat betreft de kwaliteit. Ik kan niet wachten om met de andere sets aan de slag te gaan!

Kijk voor meer producten van dit merk op onze webshop: http://www.sceneryworkshop.nl/brands/mini-monsters/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.