Review: Uitzonderlijk buitengewone details van Ristul’s Extraordinary Market

Zo nu en dan loop je tegen wat bijzonders aan en onlangs waren dat de producten van Ristul’s Extraordinary Market. Het verhaal gaat dat Ristul vanuit een andere dimensie onze wereld is binnengestapt en zijn buitengewone creaties met ons wil delen. Uiteindelijk is deze figuur in Polen terecht gekomen en levert van daar uit deze geweldige miniaturen.

Skullzzzzz

Skulls, Schedels, Doodskoppen of hoe je ze ook wilt noemen. Je hebt er nooit genoeg, maar ze zijn vaak wel als dertien in een dozijn allemaal hetzelfde. De makers achter Ristul’s Extraordinary Market hebben hier wat aan gedaan en hebben diverse soorten skulls gesculpt en gegoten in hoge kwaliteit resin. Van normale mensen en Elven schedels tot schedels van Orcs, Ogres, Demons en zelfs groter Monsters.

Ristuls Extraordinary Market - Skulls
Ristuls Extraordinary Market – Monster, Orcs en Human Skulls

De casts van deze skulls zijn perfect, tot nu toe nog geen airbubbles gevonden en hoeven bijna niet schoongemaakt te worden, afgezien van wat minimale flash. Ze zijn goed gedetailleerd en in goede verhouding tot 28mm miniaturen. Ook hebben ze nog Skull-piles voor degene die nog meer skulls nodig hebben!

Bugs and Mushrooms

Beestjes heb je nooit genoeg op je base en in je diorama en ook paddestoelen zijn altijd welkom. Ook hier hebben ze aan gedacht bij Ristul’s. Met een geweldige hoeveelheid bugs (62 per verpakking) en mooi assortiment aan paddestoelen (28 per verpakking) kun je voorlopig goed vooruit. De beestjes, spinnen, scarabs, duizendpoten en kevers zijn eenvoudig te verwijderen uit hun casting en de paddestoelen kunnen al geprimered en geschilderd worden op het resinblok. Vervolgens snijdt je de paddestoelen er vanaf en bevestig je ze met met een pincet en wat superglue op je base.

Foooooddd!

Iedereen moet eten of je nu Dwerg, Elf, Orc of Monster bent, maar bij de meeste terreinen zullen bij de Humans toch deze Food Supplies het beste tot hun recht komen. Of het nu op een marktterrein, bij een havenoverslagplaats of naast een molen midden op een vlakte is, deze Food Supplies misstaan nergens. De fantastische details zijn ongekend en de casting is superstrak. Er hoeft niets schoongemaakt te worden, wellicht even wassen om het resin-release materiaal eraf te wassen, maar daarna kan er gewoon een laagje grondverf overheen en kan het mooie werk beginnen. Laat die appels, pompoenen, gevlochten manden en kisten maar van hun beste kant zien. Ze zullen zeker niet misstaan in de omgeving!

Ristuls Extraordinary Market Food Supplies
Ristuls Extraordinary Market Food Supplies

Van dichtbij zie je pas hoe gedetailleerd en netjes alles uitgevoerd is.

Klik hier voor alle producten die Scenery Workshop voert van Ristul’s Extraordinary Market!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.