Floating Pagoda – het begin

Ik loop al een hele tijd rond met het idee voor een nieuw diorama. Geïnspireerd op de Japanse mythologische figuren van het Kensei Indiegogo project. Nu is het natuurlijk altijd gevaarlijk om op bestaande mythologien een eigen variant te maken, maar goed ik wil niemand voor het hoofd stoten maar vooral mijn eigen draai eraan geven.

Het eerste idee was om dezelfde dimensies aan te houden zoals ik voor de Garden of Morr en de Elvish Sanctuary heb aangehouden, maar ik merkte al snel dat ik de ruimte aan het vullen, puur om het te kunnen vullen.

Floating Pagoda schets 1
Floating Pagoda schets 1

Mijn tweede poging bevalt me tot nu toe nog steeds erg goed en dat is het creëren van een vliegend eiland waarop zich een Pagode bevindt met de daarbij behorende figuren.

Floating Pagoda schets 2
Floating Pagoda schets 2

Een vliegende pagode of vanaf nu de Floating Pagoda is niet zomaar iets natuurlijk en omdat ik het toch een beetje volgens de Japanse bouwkunsten en mythologien wilde houden ben ik eerst op zoek gegaan naar een geschikte Pagode.

Floating Pagoda inspiratie 1
Floating Pagoda inspiratie 1

Dit beeld sprak me het meeste aan vanwege de rode kleur van het gebouw en de brug en het feit dat het zo mooi in de bossen gelegen is.

Vervolgens ben ik toch op zoek gegaan naar wat meer ideeën voor het vliegende eiland en daarbij ben ik op de volgende beelden gestuit.

Floating Pagoda inspiratie 2
Floating Pagoda inspiratie 2

Beeld nr. 2 is een mooi vliegend eiland met grote bomen en een pagode complex, maar wat het formaat betreft is het te groot.

Floating Pagoda inspiratie 3
Floating Pagoda inspiratie 3

Beeld nr. 3 is al een aantal weken mijn bureaublad achtergrond en geeft voor mij een heerlijk mystieke sfeer en een mooie waterval en ik zit er nog over te denken of ik dit op de een of andere manier ook kan integreren in mijn schets.

Floating Pagoda inspiratie 4
Floating Pagoda inspiratie 4

Beeld nr. 4 heeft als vliegend eiland ook een mooie mystieke uitstraling maar lijkt erg afhankelijk van licht en gloeiende delen en ik weet niet of ik ook deze keer weer wat met licht wil gaan doen. Ik wil het niet onnodig moeilijk gaan maken.

Al met al ben ik toch met mijn oude roestige 3D-skills weer aan de slag gegaan en heb een schets gemaakt om toch een wat beter beeld te krijgen van mijn eerste ingevingen.

Floating Pagoda schets 3
Floating Pagoda schets 3

Zoals ik al zei is het niet de beste voorstelling maar voor een schets misstaat het zeker niet. Ik heb er ook een kleine animatie van gemaakt zodat het 3D-effect net wat beter duidelijk wordt. Nu maar even gaan bedenken hoe ik het ook daadwerkelijk wil gaan uitvoeren.

Als iemand nog goede ideeën heeft dan hoor ik het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.