Kensei – Indiegogo Fantasygod Perk unboxing

Precies een jaar geleden heb ik mijn eerste “pledge” gedaan op een crowdfunding project. Het heeft even geduurd maar afgelopen week kreeg ik eindelijk mijn langverwachte Kensei Fantasygod Perk van een Indiegogo campagne binnen. Kensei is een spelsysteem ontwikkeld door het Spaanse Zenit Miniatures en is volledig gebaseerd Japanse mythologiën en wezens. Nu ben ik zelf geen wargamer, maar hou meer van het bouwen van scenery en vignettes en al heel lang gefascineerd door de Japanse en Chinese cultuur. Hierdoor kon ik het natuurlijk niet nalaten Zenit Miniatures te ondersteunen in het ontwikkelen van hun project. Als leuke bijkomstigheid werd ik daardoor zelf ook nog beloond met schitterende miniaturen.

Kensei Indiegogo Fantasygod Perk

Zoals met ieder crowdfunding systeem zijn er verschillende “perks” waarbij je een “pledge” kunt doen. Hiermee ondersteun je het project van de ontwikkelaar en bij sommige campagnes krijg je er dan ook nog wat voor terug.

Kensei Fantasygod Perk
Kensei Fantasygod Perk

In mijn geval had ik gekozen voor de Fantasygod Perk en kreeg daarbij 3x Creature Packs en 3x Omnyouji Sets en nog alle extra’s die bij de campagne vrijkwamen. Na afloop van de campagne kon ik uiteindelijk keuze maken uit 8 verschillende Creature Packs en uit 4 Omnyouji sets. Daarna was het wachten geblazen. Nu precies een jaar later heb ik mijn “spoils of war” binnen gekregen en ik ben absoluut niet teleurgesteld!

Unboxing Kensei Creature Packs en Omnyouji sets

Zoals gezegd kreeg ik deze week mijn Kensei miniatures binnen in een netjes verpakte doos die erg zwaar was. Aan de buitenzijde was het niet direct te zien dat het van Zenit Miniatures was en aan het gewicht te merken had ik het ook niet verwacht.

Eenmaal open was het snel duidelijk. Blij en verrast tegelijk. Ik had er namelijk helemaal geen rekening mee gehouden dat het metalen miniaturen zouden zijn. Op de een of andere manier had ik steeds resin figuren verwacht.

Kensei Fantasygod filled box
Kensei Fantasygod filled box

Als eerste viel me de grote draak op “Mizuchi” genaamd. Ik kon het niet nalaten hem al een beetje in elkaar te zetten en de stukken lijken erg goed op elkaar aan te sluiten en het zou met wat pinnen en wat green-stuff redelijk snel op te zetten moeten zijn.

Kensei Mizuchi
Kensei Mizuchi

Vooral het formaat van “Mizuchi” ten opzichte van de andere figuren is geweldig te noemen. Lekker groot en toch mooi gedetailleerd.

Kensei Mizuchi verhoudingen
Kensei Mizuchi verhoudingen

Het andere figuur wat me opviel was een van de Indiegogo extra exclusive miniatures de “Geisha”. Verfijnd maar o zo verraderlijk met haar kunsten. Deze mag natuurlijk niet ontbreken in dit schouwspel.

Kensei Geisha
Kensei Geisha

Het zijn teveel figuren om ze allemaal op te noemen en te laten zien op dit moment maar de laatste drie die ik wil laten zien zijn de “Tanuki”, het zijn “aarde” wezens en vormen een gevaarlijk doch ook wel speels trio in deze Japanse mythologiën.

Kensei Tanuki
Kensei Tanuki

Al met al een grote verrassing en veel schilderplezier in het vooruitzicht. Inmiddels borrelt het al flink om er een mooi mysterieus diorama van te maken. Als het meezit zou het zelfs nog voor de Scale Model Challenge in oktober kunnen meedoen voor de wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.