Casket of Souls – King Setep’s tomb revealed!

“Een gigantische groene bliksemschicht heeft als donderslag bij heldere hemel midden in de woestijn een enorm gat geslagen. Er hangt sindsdien een vreemde sfeer rondom het gat. Zo erg zelfs dat de grafrovers er niet eens bij in de buurt durven te komen. De donderslag heeft namelijk de tombe van Koning Setep blootgelegd. Er wordt gezegd dat deze tombe de Casket of Souls zou herbergen. Laten we hopen dat dit maar een legende is, anders…”

Games Workshop Casket of Souls
Games Workshop Casket of Souls

Casket of Souls

Iedereen kent het wel, tijdens een bezoekje aan een van de miniaturenwinkels of beurzen kom je interessante mini’s tegen. Zo kwam ik een aantal jaar geleden de Games Workshop Casket of Souls van de Tomb Kings tegen. Een schitterend model, maar oh zo verraderlijk om aan te beginnen.

Inmiddels is het model netjes grotendeels in elkaar gezet en is de rest mooi schoongemaakt dus er kan aan gewerkt worden.

King Setep’s Tomb herbergt Casket of Souls

Volgende de legende bevat Koning Setep’s tombe de Casket of Souls. Het leek me dan ook een goed uitgangspunt om hiermee te starten bij het maken van een nieuw diorama. Voordat ik wilde gaan schetsen ben ik me wat meer gaan verdiepen in de Tomb Kings en de Egyptische architectuur, maar ik kwam er al snel achter dat ik daarmee alleen er niet was. Er moest een verhaal komen.

Dit diorama laat zien hoe de tombe van King Setep is getroffen door een enorme bliksemschicht dat een gigantisch gat heeft geslagen in de woestijn en daarmee de tombe blootgelegd heeft. Een van de grafkamers bevat de Casket of Souls en deze staat dan ook centraal in het diorama. De Casket of Souls wordt bewaakt door verschillende bewakers rondom en boven de Casket en de Liche Priest is zijn ritueel aan het uitvoeren nu. Het gat in het plafond geeft ruimte om de “Souls” de wereld onveilig te maken.

Casket of Souls diorama schets

Al mijn projecten beginnen met een schets en zo ook deze. Een plattegrond en een ongeschonden tombe met twee verdiepingen. Op de onderste verdieping staat de Casket of Souls en op de tweede verdieping (met een enorm gat/vide in de vloer) staan wat bewakers toe te kijken.

King Setep's Tomb - Schets Casket of Souls
King Setep’s Tomb – Schets Casket of Souls

Na het schetsen kon ik het niet nalaten om er toch een papieren maquette van de bouwen om wat beter gevoel van grootte te krijgen met de echte modellen. In het papieren model heb ik ook de inslag van de bliksemschicht duidelijk gemaakt. Gewoon om te kijken of het model daardoor nog meer tot zijn recht zou komen.

Blikseminslag geeft de Casket of Souls alle ruimte
Blikseminslag geeft de Casket of Souls alle ruimte
Casket of Souls papieren model op een Zomerse zondagmiddag
Casket of Souls papieren model op een Zomerse zondagmiddag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.