Statisch gras aanbrengen

Het aanbrengen van statisch gras was voor mij in het verleden niets meer dan gewoon wat PVA lijm op een base aanbrengen en vervolgens het statisch gras erover strooien en er direct weer afkloppen. Nu is dat natuurlijk ook een goede manier, maar het is mooier als het netjes rechtop blijft staan, zoals echt gras normaal gesproken doet.

Statisch gras applicator

NOCH heeft speciaal voor het aanbrengen van statisch gras een static grass applicator bedacht. Het is niets meer dan een grote tube met daarop een dop met grote gaten. Door de tube goed te schudden laad je het statische gras waardoor het, zoals de naam al zegt, statisch geladen is en elkaar dus “afstoot”. De korten “haren” van het statische gras zorgen er in dit geval voor dat het er dus uitziet als grassprietjes.

Om te beginnen heb ik PVA lijm aangebracht en deze goed verdeeld.

Het vergt wel wat oefening om het statische gras aan te brengen met de static grass applicator, maar het resultaat ziet er goed uit. Het gras wordt netjes verdeeld over de aangebrachte lijm en geeft een mooie egale kleur op de ondergrond aan.

Static grass applicator
Static grass applicator

Statisch gras geeft de Sanctuary kleur

Zoals je op de foto’s kunt zien maakt de groene kleur een flink verschil. Het diorama gaat direct een stuk meer leven en krijgt een wat natuurlijker uiterlijk. De gemeleerdheid van het gras zorgt er ook voor het dat geen saaie bedoeling wordt. De ondergrond zie je er nog een beetje doorheen waardoor het geheel er wat natuurlijker uitziet.

Om het geheel wat feller van kleur te krijgen heb ik het wateroppervlak ook wat blauwer gemaakt. Het is een fantasy diorama, waardoor het best wat kleurrijker mag zijn dan het gemiddelde diorama of bijvoorbeeld mijn Garden of Morr diorama dat ik hiervoor gemaakt heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.