Rotsen rondom de Sanctuary

Het maken van rotsen in een diorama is altijd een flinke uitdaging. Het aanbrengen van rotsen rondom de Sanctuary en in het water zal voor een groot deel ook het eindesultaat gaan bepalen.

Rotsbodem van het beekje

Voordat ik rotsen kan aanbrengen in het beekje zal ik de bodem van de beek moeten voorzien van een extra laag voordat ik er later het Magic Water in kan gieten. Om dat te doen ben ik aan de slag gegaan met gips. Na het aanmaken van het gips (redelijk grof) heb ik het eerst met een eetlepel aangebracht en daarna met natte vingers na bewerkt om de stroom van het water er een beetje in te brengen. Het gips heeft alles bij elkaar wel een aantal dagen nodig gehad om echt goed uit te kunnen harden.

Rotsen en stenen aanbrengen

Nadat het gips goed gedroogd is heb ik eerst de scherpe randjes wat afgevlakt met mijn vingers (het gips is redelijk zacht) en ben daarna begonnen met het aanbrengen van de stenen die de rotsen zullen moeten gaan voorstellen. Ik heb om de stenen in het beekje te leggen zoveel mogelijk de stroomrichting van het water aan proberen te houden. De stenen heb ik met PVA lijm aangebracht en laten drogen.

Grote rots maken

De achterwand van het diorama zal naast de Sanctuary een grote rots krijgen om wat diepte te creëren. Hiervoor heb ik een aantal lagen styrodur op elkaar bevestigd. Om alles netjes op zijn plek te houden heb ik een lange saté prikker door het materiaal gedrukt zodat de verschillende lagen met elkaar ook verbonden zijn. Vervolgens heb ik op de rots wat extra stenen aangebracht zodat het in zijn geheel ook wat beter past bij de stenen en rotsen in het water.

Maken van de grote rots als achterwand

De volgende stap zal het aanbrengen van de verf worden, zodat ik daarna de kleur in de rotsen kan brengen.

Compleet nu met de Sanctuary en de steiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.