Miniatuurbeek uitgraven

Het uitgraven van de beek voor de Sanctuary is best een klus. Eerst heb ik de contouren van de beek on het bovenste gedeelte van het diorama uitgetekend in het styrodur. Daarna heb ik met een scherp mesje onder een hoek van 45graden de contouren nagetrokken.

Sanctuary_Beek_boven(1)

Het maken van een bassin voor het water van de beek

Aangezien er in de beek water moet kunnen blijven staan is het belangrijk dat er een soort van bassin ontstaat. Het Magic Water dat ik hiervoor wil gebruiken mag er natuurlijk niet uitlopen. Het uitdiepen van de beek ik gedaan door het aanbrengen van verschillende snedes onder 45 graden. Vervolgens ook een snede gemaakt tegenovergesteld, om daarna weer een stuk styrodur te kunnen verwijderen. Op deze manier heb ik het gehele oppervlak uitgediept, zodat de beek gemiddeld ongeveer 1 cm. diep is. Dit geeft genoeg ruimte om het later af te werken met gips.

Beek waterval

Om het uitlopen van het Magic Water tegen te gaan heb ik een opstaande rand aan de achterzijde laten zitten en op het punt waar de waterval zal komen. De waterval zal gemaakt worden met Vallejo Water Effects. Door dit materiaal op een niet-poreus oppervlak te smeren (zoals bijvoorbeeld een glasplaat of tegel). Vallejo Water Effects droogt transparant op, maar is flexibel en geeft een duidelijk 3 dimensionaal effect. Hierdoor kan het gebruikt worden voor bijvoorbeeld golven en watervallen te maken. De waterval zal zich in twee splitsen, waarbij allebei de takken een ander verval hebben. De waterval zal uitkomen in het grotere water bassin dat onder aan de Sanctuary ligt waarin ook een grote aanlegsteiger komt.

Waterval verdiepingen

De Miniatuur beek is inmiddels uitgegraven en de randen zijn netjes afgevlakt. De binnenzijde zal binnenkort afgesmeerd worden met gips, zodat het daarna geschilderd kan worden en er vervolgens Magic Water ingegoten kan worden om het een echte beek te laten worden!

Uitgegraven miniatuur beek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.