Elvish Sanctuary (workshopdag 2)

Na een nachtje slapen weer vol goede moed begonnen aan het verder werken aan de Elven Sanctuary. (Ik heb het maar Elvish Sanctuary gedoopt omdat het ontwerp mij zo doet denken aan de High-Elves, of Elves uit Lord of the Rings.)

Belangrijk punt voor de tweede dag was om de rotsen aan te brengen zodat ik een van de zijdes wat langer naar beneden kon gaan doortrekken zodat de steunberen en ramen aan de zijkant wat meer ruimte kon geven. Dit was makkelijker gezegd dan gedaan, maar met behulp van Gerard en Koen (Helm a.k.a. Mr. Demoltionman) is het toch gelukt een mooie heuvel te maken die als basis kon dienen voor mijn Sanctuary.

Gebouw op de heuvel
Gebouw op de heuvel

Met deze rots was het daarna ook geweldig om met wat knopspelden het gehele gebouw al een beetje in elkaar te zetten. Stond er zelf wel een beetje van te kijken. Het begon al echt ergens op te lijken namelijk!

De volgende uitdaging was het maken van de ramen aan de zijden. Deze waren gebogen, schuin en ook nogal rank van profiel. Enorm priegel werk dus. Het mooie ontwerp zoals Roberto Fernández Castro uiteindelijk bedacht bleek te hebben, heb ik helaas moeten vervangen voor onze versie van het glas, maar ik denk dat dit geen afbreuk doet aan het geheel.

De dag was super verlopen en na een goede reis terug naar het oosten van het land kon ik thuis natuurlijk niet stil blijven zitten en moest en zou ik een eerste laag verf op de onderdelen aanbrengen. Aleene’s Burnt Umber was volgens Gerard een goede basis voor hout. Aangezien het gehele gebouw uit hout opgebouwd was, leek dat het de meest voor de hand liggende optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.