Masterclass Painting met Mathieu Fontaine (deel 1 – Grondverf)

Na een tweedaagse Masterclas miniaturepainting met meervoudige Golden Demon winnaar Mathieu Fontaine  kun je er zeker van zijn dat je vol inspiratie en een hele berg nieuwe technieken, aan de slag kunt met volgende projecten. Blending was nog nooit zo leuk!

Zonder de hele Masterclass over te doen, zal ik wat handige tips die we tijdens de cursus gekregen hebben, in verschillende delen uitleggen. Voor de masterclass gebruikten we een GW mini van een Ogre. Door grote oppervlakten van bijvoorbeeld de broek, de rug spieren en het zwaard konden we het blenden goed oefenen.

Grondverf
De grondverven van zowel The Army Painter als de Games Workshop zijn van erg goede kwaliteit en helpen dus om je figuur goed te grondverven. Mathieu gebruikt zelf het liefste wit, omdat daardoor de kleuren helderder naar voren komen, maar dat ligt natuurlijk ook aan wat je wilt bereiken.

Een belangrijke tip die we kregen was om het figuur 45° van bovenaf en daarna 45° van onderen met een spuitbus van grondverf te voorzien. Op deze manier raak je vrijwel alles en krijg je geen “pooling” van de verf. De witte verf hoeft trouwens ook niet compleet dekkend te zijn, het grijs van de mini mag er bijvoorbeeld wel een beetje doorheen schijnen.

Het volgende deel zal het gebruik van een wet-pallet behandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.