Een shingles dak maken

Voor het maken van een shingles dak voor de Sanctuary heb ik een paar millimeter dik Styrodur gebruikt. Door stroken Styrodur van ongeveer 1,5 cm breed te snijden en deze vervolgens met een potlood van dakpannen te voorzien en daarna structuur per pan aan te brengen.

Na ongeveer een aardige tijd gespendeerd te hebben om dit soort stroken te hebben gemaakt, heb ik deze stroken dakpansgewijs over elkaar heen geplakt met PVA lijm op een dun plaatje Styrodur dat als ondergrond diende.

Dakmaken(1)

Het dak heb ik donkerblauw geschilderd met Aleene’s Evening Sky en daarna een aantal losse pannen bruin en lichterblauw geschilderd, zodat er wat variatie in het dak zou ontstaan.

Daarna heb ik voor het passend krijgen van de dakdelen van gewoon papier gemaakt. Deze dienen als mal om het uit de grote gemaakte delen te kunnen snijden.

Nog even het dak op maat snijden en op het gebouw plakken met PVA lijm. Op zo’n moment zijn knopspelden erg handig. Die kun je eenvoudig in het Styrodur prikken zo net onder de pannen erin prikken. (Prik ze niet in de pannen, want dat blijf je later wel zien). Ziet er al netjes uit toch?

Dakmaken(11)

Volgende stap is de afwerking van de dakrand.

Dakmaken(12)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.